ponedjeljak, 28.03.2005.

JEDNA CUDNA KRONOLOGIJA (samo highlights)

Nikola Tresla
Povodom vijesti da najnoviji veliki potres opet pada u zapanjacko praznicko vrijeme, i tocno na veliki krscanski praznik, ponavljam svoj prvi post na ovom blogu. Izvinjenje onima koji su ga vec vidjeli...

They like to call me a conspiracy theorist, which is fine as long as you call everyone else a coincidence theorist.
John Judge

1935
11 srpnja New York American donosi clanak ‘Teslini kontorolirani zemljotresi’, u kojem spominju Tesline “eksperimente u prenosenju mehanickih vibracija kroz zemlju – ili kako ih on zove ‘umijece telegeodinamike’ – koje znanstvenici nazivaju kontroliranim zemljotresima.”

Clanak navodi Tesline rijeci:

Ritmicke vibracije prolaze kroz zemlju prakticki bez gubitka energije. Postaje moguce izvesti mehanicke efekte na velikim udaljenostima i proizvesti razne neobicne efekte. Ovaj izum mogao bi biti upotrebljen u ratu s katastrofalnim posljedicama...

1943
"otprilike kolicinski ekvivalent punog kamiona" Teslinih spisa je zapljenen od strane FBI nakon Tesline smrti, sa cetiri lokacije.

1976
u katastrofalnom potresu u Kini pogiba 650 000 ljudi. New York Times opisuje cudne svjetlosne efekte (elektromagntskog porijekla?) koji su pratili potres:

Just before the first tremor at 3:42 am, the sky lit up like daylight. The multi-hued lights, mainly white and red, were seen up to 200 miles away. Leaves on many trees were burned to a crisp and growing vegetables were scorched on one side, as if by a fireball.

1997
usprkos stalnom sluzbenom nijekanju postojanja oruzja za izazivanje potresa,
28 travnja 1997, tadasnji americki ministar obrane William Cohen priznaje postojanje elektromagnetickih earthquake weapons, pripisujuci ih "nekim zemljama":

"...some countries have been trying to construct something like an Ebola Virus, and that would be a very dangerous phenomenon, to say the least. Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops. Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves."

("Neke zemlje [...ovoono...]. Neki drugi se bave nekom vrstom eko-terorizma, pri cemu mogu mjenjati klimu, izazivati potrese i vulkanske erupcije na daljinu pomocu elektromagnetskih valova")

Naglasak moj. Navod mozete provjeriti na sluzbenom .mil sajtu americkog minstarstva obrane, na gornji link.

1999
"godina potresa", 20 000 mrtvih u 9 potresa sirom svijeta, najvise u sredinom kolovoza u Turskoj. Iz Turske takodjer dolaze izvjestaji o neobicnim svjetlosnim efektima na nebu, o sprzenoj ribi i ribarskim mrezama, i sl.

2003
na Bozic, 26 prosinca, potres u Iranu ubija 46 000 ljudi.


2004
na Bozic, 26 prosinca, potres u Indijskom Oceanu izaziva tsunami koji odnosi vise od 283 000 ljudskih zivota, najvecim dijelom u Indoneziji.
Americka baza Diego Garcia, juzno od Indije, s prosjecnom nadmorskom visinom od 1 metra, prolazi 'bez stete'.
7 dana prije katastrofe, US, Velika Britanija i Australija upozoravaju svoje gradjane da ne putuju u Indoneziju za Bozic.

(Ovo su naravno samo indicije i stvar je vjerovanja je li ovako ili onako - jesu li neki od ovih (i drugih) potresa i klimatskih promjena umjetno izazvani ili ne - ja vjerujem da jesu, ali mozda sam u krivu - nije da znam. Medjutim, ono sto je sigurno je da je ona izjava americkog ministra obrane autenticna, a ako on na press-konferenciji kaze da neko oruzje postoji, bit ce da postoji; on bi trebao znati, ako itko. A ako postoji, ne uzeti to bar kao mogucnost dijela objasnjenja velikog porasta broja potresa sirom svijeta bi bilo glupo (a i klimatskih promjena, posto ista tehnologija sluzi i za to). (Nakon u prosjeku manje od desetak "Noteworthy earthquakes" godisnje prethodnih godina, po US Geological Surveyu, 2003 godina ih ima 48, a 2004 godina 41). No ako je slucajno razlog vaseg ne vjerovanja to sto smatrate da nitko ne bi isao ubiti toliko ljudi, sjetite se samo da je atomska bomba vec dva puta bacena na gradove pune zivih ljudi, i da se oni koji su to ucinili cak sluzbeno broje u "good guys" u povijesti. A upravo sam neki dan na National Geographic Channelu gledao dobar dokumentarac o nastanku atomske bombe, u kojem su jasno i glasno rekli da amerikanci nisu morali, i znali su da nisu morali, baciti te bombe da zavrse rat s Japanom; ali su ih bacili da ih isprobaju, jer su ih taman prije toga uzurbano gradili imajuci Njemacku u vidu - no Njemacka je kapitulirala mrvu ranije nego su ameri namjeravali baciti bombu. Za Japan su znali i smatrali da moze izdrzati jos najvise mjesec dana. No bombe su bile svjeze napravljene, i bilo je bitno znati i njima i svijetu cime zapravo raspolazu i bacili su ih. Dakle, spremnosti na ubijanje milijuna ne fali, ako u ocima vinovnika postoji razlog i opravdanje; a cak i samo isprobavanje oruzja je, ocito, ponekad dovoljan razlog, i to stavise za dotad najmasovnija ubistva u povijesti.)

ovaj-><-onaj